مشاوره استراتژی
خدمات مشاوره برنامه ریزی استراتژی
مشاوره مدیریت استراتژیک خدمتی است که به سازمانها کمک میکند تا با هدایت منابع موجود، به نحوی موثر و کارا از رقبای خود متمایز گردند و با نیل به اهداف منحصر به فرد، در راستای توسعه کسبوکار خود، گام بردارند.
مدیریت استراتژیک، فرآیند پیگیری ماموریت سازمان براساس رابطه بین سازمان و محیط پیرامون آن میباشد و در لغت به فعالیت تصمیمسازی استراتژیک در یک سازمان، اشاره دارد.
برنامهریزی استراتژیک، فرآیندی مستمر برای ارزیابی و کنترل تجارت و یا صنعتی است که سازمان مذکور در آن حضور دارد.
ایجاد ساز و کار ارزیابی رقبای کنونی و آتی، ارزیابی هدفگذاری انجام شده و تحلیل استراتژیهای رقابتی و همچنین بازنگری دورهای استراتژیها در راه کشف انحراف بین برنامه و اجرا و در صورت نیاز، ارائه و تدوین استراتژی جایگزین از اهم مسئولیتهای مشاوره استراتژیک میباشد.
خلاصه کلام اینکه، مشاوره مدیریت استراتژیک عملا در ایجاد اتحاد و هماهنگی بین عملکردهای گوناگون موجود در یک سازمان نقش بهسزایی ایفا میکند.
از مهمترین فواید مدیریت استراتژیک میتوان به شناسایی و اولویتبندی فرصتها اشاره نمود. رفتن به سوی محصولات و خدمات و یا بازارهای جدید، تنها زمانی قابل انجام خواهد بود که پیشتر در سند استراتژی سازمان در خصوص آن، برنامه ریزی صورت گرفته باشد.
مدیریت استراتژیک باید به سازمان این اختیار و توانایی را بدهد که فعالیت مدنظر این برنامه، مورد بررسی “هزینه-فایده” قرار گیرد تا سودآوری آن برای سازمان، مشخص گردد.
از اینرو، بهرهمندی از مشاور استراتژیک برای تدوین استراتژیهای مناسب برای توسعه مواردی همچون مارکتینگ، مشاور برندینگ، مدیریت منابع انسانی و… نقش بسزایی در پیشرفت یک کسبوکار دارد.
شرکت افق پویان توسعه، با بهرهمندی از متخصصان خبره، بهترین خدمات مشاوره استراتژی را در اختیار شما قرار میدهد تا با برنامه ریزی و توان بیشتری در راستای اهداف سازمان و کسبوکار خود، حرکت نمایید و میزان تحقق و دستیابی به چشماندازهای سازمانی را به طور چشمگیری افزایش دهید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره در خصوص خدمات مشاوره استراتژی، لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید؛ کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
پیشنهاد ما
خدمات مدیریت
مشاوره مدیریت
استراتژی
برنامه ریزی استراتژی
راهبرد مدیریت استراتژی
“برنامهریزی راهبردی- استراتژیک- فرایندی است سازمانی برای تعریف راهبرد سازمان و تصمیمگیری برای چگونگی یافتن منابع مورد نیاز برای رسیدن به مقصود استراتژی، صورت میگیرد. این فرایند افراد و منابع را نیز شامل میشود.
برای آنکه سازمان بداند به کجا خواهد رفت باید بداند اکنون دقیقاً کجا قرار گرفتهاست. پس از آن باید آنچه میخواهد باشد را به درستی تعریف کرده و چگونگی رسیدن به آن جایگاه را مشخص کند. مستندات حاصل از این فرایند را برنامهٔ راهبردی سازمان مینامند.
برنامهریزی راهبردی برای برنامهریزی مؤثر به منظور تصویر کردن طرح و برنامه یک سازمان بکار میرود، اما هرگز نمیتواند مشخصا پیشبینی کند بازار در آینده دقیقاً چگونه خواهد بود و در آیندهٔ نزدیک چه اتفاقاتی رخ خواهد داد.
متفکران و خبرگان حوزهُُ استراتژی در سازمان میباید استراتژیهای سازمان را بر اساس زنده ماندن در شرایط سخت طراحی کنند.
درواقع برنامهریزی راهبردی به نوعی تصویر رسمی آیندهٔ سازمان است. هر برنامهٔ راهبردی دست کم به یکی از پرسشهای زیر پاسخ خواهد داد:
ما دقیقاً چه کار میکنیم؟
برای چه کسی کار میکنیم؟
چگونه کار خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهیم؟
در برنامهریزیهای تجاری ممکن است پرسش سوم به شکل زیر پرسیده شود:
چگونه میتوان رقیب را از سر راه برداشت یا از رقابت اجتناب کرد؟
در این رویکرد بیشتر بدنبال شکست دادن رقیبان هستیم تا بهترین بودن!
در بسیاری از سازمانها برنامه راهبردی دربارهٔ این است که سال آینده سازمان به کجا خواهد رسید که بهطور معمول تر در خصوص سه تا پنج سال آینده (دراز مدت) نیز صادق است، اگرچه بعضی از سازمانها چشمانداز خود را تا ۲۰ سال آینده گسترش دادهاند.
برای آنکه سازمان بداند به کجا خواهد رفت باید بداند اکنون دقیقاً کجا قرار گرفتهاست. پس از آن باید آنچه میخواهد باشد را به درستی تعریف کرده و چگونگی رسیدن به آن جایگاه را مشخص کند.”
مشاوره استراتژی
مشاوره استراتژیک در واقع یک تجزیه و تحلیل در خصوص مسائل مهم و برجسته هر سازمانی به شمار می آید که توسط مدیران ارشد سازمان از طرف مالکین به خاطر مدیریت منابع در جلسات خارج از سازمان تشکیل و تصمیم گیری های لازم اتخاذ می شود.
با توجه به روند تغییرات محیطی که امروز با سرعت بسیار زیادی در حال انجام است و پیچیده شدن تصمیمات سازمانی نیاز به برنامه جامع خواهیم داشت تا از پس این مشکلات به خوبی بر بیاییم این برنامه جامع همان برنامه است که در مشاوره طراحی می شود.
برای اینکه متوجه شوید که نیاز به مشاوره استراتژیک دارید یا خیر سوالات زیر را از خود بپرسید:
آیا شرکت شما زیان آور است؟
آیا سهم بازار را از دست میدهید؟
آیا شرکت در حال از دست دادن مدیران ارشد خود است؟
آیا تصمیم گیری های استراتژیک شرکت مبهم و گیج کننده است؟
آیا شرکت از تکنیک های مدیریت فرایند کسب و کار استفاده میکند؟
مفهوم مشاوره چیست؟
مشاوره مدیریت خدمتی است که به سازمانها کمک میکند تا با هدایت منابع موجود، به نحوی موثر و کارا از رقبای خود متمایز گردند و با نیل به اهداف منحصر به فرد، در راستای توسعه کسب و کار خود گام بردارند. مدیریت فرآیند پیگیری بیانیه ماموریت سازمان بر اساس رابطه بین سازمان و محیط پیرامون آن می باشد و در لغت به فعالیت تصمیمسازی در یک سازمان اشاره دارد. مدیریت با بهکارگیری تکنیکهای ارزیابی نظیر تحلیل SWOT (نقاط ضعف، قوت، تهدید، فرصت) راهبری میگردد.
مشاوره استراتژیک | مرکز مشاوره مدیریت ماهان | خدمات
نقش مشاوره در سازمان
مشاوره استراتژیک می بایست از قوتهای سازمان بهترین استفاده را برده و نقاط ضعف سازمان را کاهش دهد، میبایست فرصتهای موجود را شناخته و تهدیدها را نادیده نگیرد. برنامهریزی استراتژیک فرآیندی مستمر برای ارزیابی و کنترل تجارت و یا صنعتی است که سازمان مذکور در آن حضور دارد.
ایجاد ساز و کار ارزیابی رقبا کنونی و آتی، ارزیابی هدفگذاری انجام شده و تحلیل های رقابتی و همچنین بازنگری دورهای استراتژی ها در راه کشف انحراف بین برنامه و اجرا و در صورت نیاز ارائه و تدوین جایگزین از اهم مسئولیتهای مشاوره میباشد. خلاصه کلام این که مشاوره مدیریت عملا در ایجاد اتحاد و هماهنگی بین عملکردهای گوناگون موجود در یک سازمان نقش بهسزایی ایفا میکند.
مهم ترین فواید مشاوره مدیریت
از مهمترین فواید مدیریت استراتژیک میتوان به شناسایی و الویت بندی فرصتها اشاره نمود. رفتن به سوی محصولات و خدمات و یا بازارهای جدید، تنها زمانی قابل انجام خواهد بود که پیشتر در سند سازمان در خصوص آن، برنامهریزی صورت گرفته باشد.
مدیریت باید به سازمان این اختیار و توانایی را بدهد که فعالیت مدنظر این برنامه مورد بررسی “هزینه-فایده” قرار گیرد تا سودآوری آن برای سازمان مشخص گردد. از این رو بهره مندی از مشاور استراتژیک برای تدوین استراتژی های مناسب برای توسعه مواردی همچون مارکتینگ، مشاور برندینگ، مدیریت منابع انسانی و.. نقش بسزایی در پیشرفت یک کسب و کار دارد.
خدمات مشاوره
خدمات مشاوره استراتژیک به منظور بهبود عملکرد، تدوین و توسعه استراتژی های کاربردی جهت بهبود و ارتقاع عملکرد سازمان عبارتند از:
تدوین برای تجزیه و تحلیل محیط خارجی و داخلی
تدوین های مورد نیاز برای رهبری و هدایت تیم
تدوین متناسب با چشم انداز در نظر گرفته شده برای سازمان
تدوین های مرتبط با مارکتینگ خدمات درمانی
تدوین مبنتنی بر هرکدام از واحد های سازمان به صورت مجزا
مراحل اجرای پروژه
به طور کلی فرآیند مدیریت استراتژیک را میتوان به چهار مرحله تقسیم نمود:
تحلیل وضعیت
تدوین
پیاده سازی و اجرای
کنترل و ارزیابی
مرحله اول- تحلیل وضعیت:
در این مرحله با توجه به بررسی محیط یک سازمان، به ترتیب موارد زیر پیگیری و اجرا میگردد:
تحلیل وضعیت
اهداف بلندمدت، ماموریت سازمان (علت وجودی و اینکه چه هستیم)، چشمانداز سازمان (چه میخواهیم باشیم)
تعیین روش ارزیابی محیط سازمان و تشکیل تیم های اجرایی
جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل محیط داخلی و قابلیتهای سازمان
جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل محیط خارجی
تهیه گزارش فاز یک در قالب بررسی محیط داخلی و خارجی
تایید گزارش محیط سازمان
مرحله دوم- تدوین استراتژی:
در تدوین استراتژی باید ابتدا مجموعه استراتژیهای قابل استفاده را لیست کرده و سپس با استفاده از مدلهای مختلفی که در بحثهای مدیریت استراتژیک آمده است و با توجه به نتایج بدست آمده در تحلیل وضعیت که در مرحله اول آمده است استراتژی برتر را انتخاب کرد. نکته بسیار مهم این است با توجه به احتمالی بودن و عدم قطعیت در محیط کسب و کار مشاور برای کسب و کار مذکور میباسیت به صورت موازی طرح های جایگزین در نظر گیرد، تا در صورت تغییر شرایط در محیط کسب و کار، سازمان از طرح های جایگزین استفاده نموده و اهداف و برنامه های استراتژیک خود را به روز نماید.
تعیین اهداف کلان
تعیین اهداف خرد (سالانه) و بودجه بندی
تهیه برنامه های اجرایی و برتر برای دسترسی به اهداف
مشاوره | مرکز مشاوره مدیریت ماهان | خدمات
نکات بسیار مهم تدوین
استراتژی با تعیین رسالت ( شامل ارزش ها، چشم انداز و ماموریت) و اهداف بلند مدت شرکت انجام می شود. بنابراین اگر مدیری در سازمان این ادعا را داشت که سازمان دارای است باید این سوال را جواب دهد که آینده کاری پیش بینی شده برای سه تا پنج سال آینده یا حتی چند سال بیشتر چه خواهد بود؟
اگر جواب درستی برای این سوال نداشته باشد و نتواند آینده روشنی را برای سازمان خود تصور نماید قطعا استراتژی نداشته و اتفاق خوشایندی هم نخواهد افتاد.